Alevi Haber Ajansi

DİSK-Emekli-Sen demokrasi için nöbette

PİRHA-DİSK’e bağlı emekli-Sen yaptığı basın açıklamasıyla bugün 24 saat boyunca demokrasi nöbetinde olacağını duyurdu. 

DİSK’e bağlı Tüm Emekli Sendikası 19 Eylül 2018 tarihinde, emekçi halkı yaşanmakta olan ekonomik krizin olumsuz sonuçlarından koruyacak düzenlemeler yapmak üzere, “Meclisi göreve çağırıyoruz” başlıklı Türkiye genelinde bir imza kampanyası başlatmıştı. Bu kampanya kapsamında bugün Emekli-Sen kendi binasında bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Basın açıklamasına DİSK Eski Genel Başkanı İstanbul Milletvekili Kani Beko ve sendika üyeleri katıldı.

“24 SAAT DEMOKRASİ NÖBETİNDEYİZ”

Basın metnini Emekli-Sen Genel Başkanı Veli Beysülen okudu. Beysülen, ekonomik krizin olumsuz sonuçlarından koruyacak düzenlemeler yapmak için “Meclisi göreve çağırıyoruz” başlığıyla başlattıkları kampanya kapsamında toplanan imzaları teslim etmeden önce “Demokrasi nöbetindeyiz” sloganıyla 24 saat nöbet tutacaklarını duyurdu.

Demokrasinin rafa kaldırılmasının emekçilerin hayatını olumsuz etkilediğine vurgu yapan Beysülen, “Seçtiğimiz milletvekillerinin görev yapmaları, yürütmeyi denetlemeleri, geniş halk kesimlerinin sorunlarını meclise taşımaları ve çözüm talep etmelerinin olanakları ellerinden alınmış bulunuyor.” dedi. Beysülen, şunları ifade etti:

“YILLARCA GERÇEK DEMOKRASİ İÇİN MÜCADELE ETTİK”

“Ekonomik krizin ağırlaşarak sürdüğü bugünlerde halkın iradesinin temsilcisi olan TBMM’nin devre dışı bırakılması toplumun parlamentoya güvenini sarsacak ve parlamentonun gereksizliği algısına yol açabilecek tehlikeli bir uygulamadır. Kuşkusuz bu tehlikeli yaklaşım ile toplumda oluşacak parlamentonun gereksizliği algısı gelecekte, yetkileri elinden alınmış mevcut haliyle bile parlamentonun varlığından rahatsız olanların, parlamentonun ortadan kaldırılmasını savunmalarına ve bu yönde adımlar atmalarına zemin hazırlayacaktır. Bizim demokrasi talebimiz, parlamentoyu mevcut haliyle savunmak değildir. Ancak önümüzdeki süreçte, mevcut halinin bile çok görüleceği günleri de görmek istemiyoruz. Biz bu ülkenin hiçbir zaman tam olarak demokratik olmadığını da gayet iyi biliyoruz. Bu nedenle, yıllarca gerçek bir demokrasi için mücadele ettik.”

“TAM DEMOKRASİ VE HERKES İÇİN ADALET”

Gerçek bir demokrasi istediklerini söyleyen Beysülen, sendika olarak bugün Ankara’da bulunan genel merkezlerinde ve diğer il ve ilçelerde demokrasi nöbeti tutacaklarını kaydetti. Beysülen, taleplerinin tam demokrasi ve herkes için adalet olduğunu ifade etti.

Cebrail ARSLAN/ANKARA

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak