Alevi Haber Ajansi

TV10’un tutuklu yöneticisi Büyükşahin yeniden ‘Alevi dedesi’ talebinde bulundu

PİRHA- KHK ile kapatılan TV10’un Yönetim Kurulu Başkanı Veli Büyükşahin, tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi yönetimine yeniden Alevi dedesi ile görüşme talebinde bulundu. Daha önce Büyükşahin’in iki kez üst üste dede ile görüşme isteğine cevap dahi verilmemişti. 

KHK ile kapatılan TV10 Yönetim Kurulu Başkanı ve Üryan Xızır Ocağı evlatlarından Veli Büyükşahin bir yıla yakındır Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunuyor. Hakkında herhangi bir iddianame hazırlanmadığı halde tutuklu bulunan Büyükşahin, mahkemeye çıkarılmayı bekliyor.

Hızır ve Muharrem orucunu cezaevinde tutmak zorunda kalan Büyükşahin, iki kez de cezaevi yönetiminden Alevi dedesi talebinde bulunmuştu. Üst üste yazdığı dilekçelerden herhangi bir dönüş olmadığını söyleyen Büyükşahin, yeniden Alevi dedesi talep etti.

Dilekçesine herhangi bir yanıt verilmeyen Büyükşahin, dede olarak da Garip Dede Dergahı Başkanı ve İmam Rıza Ocağı pirlerinden Celal Fırat ile görüşmek istedi.

“BURADA FAZLADAN AYRIMCILIĞA UĞRADIĞIMIZ BİR GERÇEK”

Büyükşahin, daha önceki Alevi dedesi isteğinin kabul edilmemesine ilişkin gönderdiği mektubunda şu ifadelere yer vermişti:

“2018’in Hızır Orucunu burada tutmak durumunda kaldık. Bu konuda iki kez üst üste dilekçe yazmama rağmen cevap bile yazmaya tenezzül etmediler. Her ne kadar bir ocakzade, pir, dede ailesine mensup olsam da Hızır’da burada bir seferlik de olsa bir saatlik de ola Alevi pirlerinden birisiyle olmak isteğim karşılanmadı. Keza Eren Erdem’in de böyle bir talebi olmuş yeni. Onu da kabul etmemişler. Bari bıraksalar Eren Erdem can ile burada zaman zaman bir araya gelip birbirimize can olalım, Hızır olalım. Bizim yolumuzun meşakkatli olduğunu biliyoruz. Bir nevi tarihte bildiğimiz gibi çile çekiyoruz. Eren Erdem de kendisini üzmesin, Çilehanede varsaysın kendisini. Nesimi’nin dediği ‘Yeryüzünün Halifesine minnet eylemem.’ Bizim tutuklanma gerekçemiz bir yana ayrıca bir Alevi olarak, ocakzade olarak da burada fazladan ayrımcılığa uğradığımızda bir gerçek.” (HABER MERKEZİ)

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak