Alevi Haber Ajansi

Paris Pir Sultan Alevi Dergahı 2. Olağan Kongresi’ni yaptı

PİRHA-Paris Pir Sultan Alevi Dergahı 2. Olağan Kongresi’ni yaptı. La Courneuve’deki dergahta gerçekleşen kongreye 160 delege katıldı.

Kongre Pir Rıza Yağmur’un okuduğu gülbang ile başladı.Kongrede, HDK Avrupa, ACTIT (Türkiyeli Göçmen İşçiler Kültür Derneği), CİK (Kürdistan Enformasyon Merkezi) ve Normandie Pir Sultan Alevi Dergahı’nın mesajları okundu.

Ardından Demokratik Alevi Federasyonu (FEDA) Eşbaşkanı Veli Kaya, Demokratik Alevi Federasyonu Fransa Koordinasyonu’ndan Satiye Çakmak ve Demokratik Alevi Federasyonu Fransa yönetiminden Erdoğan Ergin divana seçildi. Kongrede okunan faaliyet raporunun ardından, eksiklikler ve öneriler tartışıldı. TSK’nın Afrin saldırısının da değerlendirildiği konuşmalarda, Alevi inancının sorunları ve Alevi toplumunun sorunları ve çözüm önerileri hakkında tartışmalar yürütüldü.

Kongrenin sonunda yapılan seçimde Hüsniye Küçükkeleş ve İsmail Demirdelen, yeniden eşbaşkanlığa seçildi. Kongrede ayrıca 17’si kadın olmak üzere 27 kişilik bir meclis seçildi.

Dergah üyelerinden İrfan Dayıoğlu’nun da kongreye ilişkin yaptığı konuşmanın ardından kongre sona erdi.

(HABER MERKEZİ)

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak