Alevi Haber Ajansi

Deniz Naki’den Türkiye’ye dönmeme kararı

PİRHA- Amedspor’un Dersim’li futbolcusu Deniz Naki, Türkiye’ye dönmeme kararı aldı.

Almanya’da 7 Ocak’ta aracı ile seyir halindeyken saldırıya uğrayan ve yara almadan kurtulan Deniz Naki, kararını verdi. Naki’nin avukatı Stephan Kuhn, Der Spiegel dergisine verdiği demeçte, Deniz Naki’nin Amedspor ile sözleşmesini bitireceğini ve Almanya’da kalacağını açıkladı.

Deniz Naki, 2015’te Sur, Şırnak, Cizre ve Nusaybin’de operasyonlar sürerken yaptığı açıklamalar nedeniyle ‘terör propagandası’ suçundan 1.5 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Mahkeme sonrası açıklama yapan Naki, “İlk mahkememde beraat etmiştim. Böyle bir sonuçla buradan çıkmak üzücü birşey. Ben barış mesajı vermiştim. Savaşa karşı olduğumu söylemiştim. Bundan dolayı cezalandırıldım. Ben barışa aşık bir insanım. Her zaman bu mesajları yine vereceğim. Bedeli ne olursa olsun ödemeye hazırım” diye konuşmuştu.

AFRİN PAYLAŞIMI NEDENİYLE PFDK’YA SEVK EDİLDİ

Amedspor’lu Deniz Naki, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na (PFDK) sevk edildi.

Türkiye Futbol Federasyonu’nun resmi internet sitesinden yayınlanan TFF Hukuk Müşavirliği’nce 28.01.2018 tarihinde Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na yapılan sevk raporu şöyle:

“Amed Sportif Faaliyetler Kulübü futbolcusu Deniz Naki’nin çeşitli internet sitelerinde yayınlanan açıklamaları suretiyle ‘ayrımcılık ve ideolojik propagandası’ nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 42. maddesi uyarınca 28.01.2018 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK’ya sevkine karar verilmiştir.”

HABER MERKEZİ

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak