Alevi Haber Ajansi

ESP’den Ankara’da infaz girişimi iddiası

PİRHA- ESP, üyeleri Tülin Gür ve Burcu Durak ile SGDF üyesi Sedat Polat’ın infazla tehdit edildiklerini belirterek, “Dün gece Ankara’da bir infaz girişimi yaşandı” dedi.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyesi Sedat Polat ve üyeleri Tülin Gür ile Burcu Durak’ın dün Ankara’da infazla tehdit edildikleri iddiasına ilişkin genel merkez binasında basın toplantısı düzenledi. Toplantıya, Polat, Gür ve Durak’ın yanı sıra demokratik kitle örgütü temsilcileri de katıldı. Toplantıda açıklamayı yapan ESP üyesi Hıdır Yangın, “Dün gece Ankara’da bir infaz girişimi yaşandı” dedi.

Yangın, olayın bir komplodan ibaret olduğunu belirterek, yaşananları şöyle anlattı: “SGDF üyesi Sedat Polat’ın babasını gece 01.30’da arayan ve kendisini ‘Ankara TEM Şube’den polis memuru Mehmet’ olarak tanıtan kişi, ‘Oğlunu o evden çıkar, evdeki herkesi öldüreceğiz’ diye tehdit etti. Çankaya’da bulunan evin önünde bir kaç araç ve yaya olarak bekleyen, sürekli evi gözetleyen çok sayıda sivil giyimli kişi olduğu tespit edildi. Bu taciz hali, 2 saate yakın sürdü. Polis ve devletin gizli güçleriyle bağlantılı bu kişilerin devrimcilere yönelik infaz tehdidi, kamuoyunun tepkisi, partimizin ve bileşeni olduğumuz HDP’nin etkin girişimleri üzerine boşa düşürüldü.”

“ANKARA’DA İLK DEĞİL”

Söz konusu olayların Ankara’da ilk olmadığına vurgu yapan Yangın, “Ankara’da 5 ay önce başlayan ve halen devam eden kaçırma, ölümle tehdit etme saldırılarının infaz tehdidine varması, AKP/Saray faşizminin devrimcilere yönelik son dönem yönelimlerinin bir parçasıdır. Dün Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Güvenlik Zirvesi’ne SADAT Başkanı Adnan Tanrıverdi’nin de katılması, bir süre önce yayınlanan iç savaş KHK’si, devletin paramiliter güçlerini devreye soktuğunu gösteriyor” dedi.
Geçmiş dönemlerde Kürt kentlerinde JİTEM eliyle yaşanan infazların günümüzde de devam ettiğini ifade eden Yangın, “ESP ve SGDF’lilere yönelik Ankara’da yaşanan infaz tehdidi polis ve devletin paramiliter güçlerinin ortak bir organizasyonu olduğu görülüyor. ESP, SGDF üye ve yöneticilerinin başına gelebileceklerden İçişleri Bakanlığı, Ankara Valiliği, Ankara Emniyet Müdürlüğü sorumludur. Gözaltı, tutuklama, işkence ve infaz tehditleriyle devrimcileri, sosyalistleri yıldıramadınız. Tehditlerinizi teşhir etmeye, komplolarınızı boşa düşürmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak