Alevi Haber Ajansi

Fadıl Öztürk adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

PİRHA- İzmir’de 5 gün önce gözaltına alınan Şair Fadıl Öztürk, İzmir dışı ve yurtdışı çıkış yasağı verilerek serbest bırakıldı.

İzmir’de 5 Ocak’ta yapılan ev baskınında gözaltına alınan Şair Fadıl Öztürk emniyetteki işlemlerinin ardından sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi. Savcının, “Örgüt propagandası” iddiası ile tutuklanmasını istediği Öztürk, Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Mahkeme, Öztürk’ü, adli kontrol şartıyla serbest bıraktı.
Öztürk’e yurtdışına çıkış yasağının yanı sıra İzmir dışına da çıkış yasağı getirildi. Öztürk, mahkeme kararı kapsamında haftanın belirli günlerinde evine en yakın polis karakolunda imza verecek. Öztürk’e emniyet ifadesinde sosyal medya paylaşımları ve Artı Gerçek’te yayınlanan yazıları soruldu.
Yayınlanan yazılarında “Örgüt propagandası” yaptığı iddia edilen Öztürk’e, sorgusunda sosyal medya hesabında HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın fotoğrafını paylaşmasının gerekçesi de soruldu.
(HABER MERKEZİ)

 

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak