PİRHA – 12 yaşında beste yapmaya başlayan, mahlası Erfani olan Ozan Mehmet Koç’un 200’e yakın bestesi bulunuyor. Aynı zamanda şiir de yazan Koç, bestelerinin aranje edilmesini (düzenlenmesini) istiyor.
Haberin Videosu
Ozan Mehmet Koç, Sivas’ın Yıldızeli ilçesinin Akçakale Köyü’nde doğdu, Ankara’da yaşıyor. Pir Sultan Abdal Kültür Derneği ve Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı’na bağlı cemevlerinin şubelerinde kültür sanat faaliyetleri çerçevesinde bir araya gelen ozanlar arasında yerini alıyor ve bestelerini buralarda icra ediyor. 200’e yakın bestesi bulunan Koç, bestelerinin aranje edilmesini istiyor.
Yoksul bir yaşam geçirdiğini ifade eden Koç, şunları dile getirdi:
“Annem, babam çiftçiydi, ama çok fakirdik, köyün en fakiri bizdik. Askerliğimi yaptıktan sonra bir sene kadar davar yaydım. Ondan sonra devlet demir yollarına işçi olarak girdim. 25 yıl çalıştıktan sonra kamu görevimi tamamladım. 4 tane yavrum var. İkisi öğretmen biri mali müşavir, birisi de makine mühendisi. Onlar okumak için Ankara’ya gelince ben de mecbur kaldım, erken emekli olup Ankara’ya geldim. Ankara’da da güzel bir hayatım var. Ortam güzel olsa, devlet baba huzurlu bir ortam sağlasa her şey güzel olacak.”
200 YAKIN BESTESİ VAR
12 yaşında beste yapmaya başlayan Koç, “200’e yakın bestem var. Fakat müziklerini yapamıyorum, ilkokul mezunu olduğum için yaban kalıyorum. Sözleri basit görünüyor ama çok anlam taşıyan şiirlerim var” diyor.
Koç, yaptığı bir bestede, “İnsanlar hapiste, aydınlar hapiste, telekom satıldı. Bir ülkenin can damarı hiç kimseden çıt çıkmadı. İnsanlarımız duyarsız bilinçsiz” diyor. Mehmet Koç, aşıkların toplumun aynası olduğunu ve bunu, yazdıklarıyla topluma yansıttıklarını söyledi.
Koç, bayram günü yaptığı bestesini PİRHA mikrofonuna seslendirdi.
Cebrail ARSLAN/ANKARA
Yazıda ve etikette yalnış yazılmış. Aşığın doğru mahlası Erfani’dir
günaydın
uyarınız için teşekkürler. düzeltiyoruz
Röportaj iyi fakat anlatım çok zayıf lütfen iyi bir metin yazarı bulun